Deurmat buiten leggen? +3 tips om op te letten! [voor lang profijt!] 2018-03-01T09:58:09+00:00
Maatwerk voor uw mat mogelijk Maatwerk mogelijk
op de centimeter!
Altijd een ontwerp vooraf Ontwerp vooraf
Kiezen of zelf aanleveren!
Stoffering mogelijk Stoffering mogelijk
Wij komen het leggen!
Alle soorten matten Alle soorten matten
Van binnen tot buiten!
Speciale vormen mogelijk Speciale vormen
Wij snijden alles!

Deurmat buiten leggen? +3 tips om op te letten!

Wij kennen het probleem, u wilt graag een deurmat buiten leggen maar u bent bang dat de deurmat er snel niet meer goed uitziet. Niet nodig! Wanneer u let op de 3 tips die wij u geven, kunt u nog lang profijt hebben van uw buitenmat!

Een deurmat buiten leggen als uw visitekaartje

Een deurmat buiten leggen zorgt voor een representatieve entree al voordat uw bezoekers werkelijk binnen komen wandelen. U nodigt hiermee uw bezoekers uit door een mooie schone entree. Een deurmat buiten leggen zorgt ervoor dat de entree van uw winkel of bedrijf in principe al op de straatstenen begint.

Het is belangrijk dat u kijkt naar het materiaal van uw deurmat want niet alle matten zijn voor buiten geschikt. Haren kunnen na verloop van tijd loslaten of het drukwerk, zoals uw mooie logo, slijt sneller dan de bedoeling is. Kies daarom voor de juiste deurmat voor buiten.

Een kokosmat is voor buiten bijvoorbeeld niet geschikt omdat dit een natuurproduct is. Wanneer de kokosvezels worden blootgesteld aan de buitenlucht, kunnen de haren beschimmelen met alle gevolgen nadien. Een kokosmat is echt alleen voor binnen geschikt.

Tip 1: Synthetische of kunststof buitenmat

Een buitenmat van synthetisch of kunststof materiaal is niet natuur-eigen waardoor deze erg geschikt is om als deurmat voor buiten te gebruiken. Dit materiaal is niet vatbaar voor de buitenlucht. Let daarom altijd op het materiaal waarvan de buitenmat is gemaakt. Hieronder vind u de matten die geschikt zijn voor buiten. Uw mat blijft lange tijd goed en dat zien uw bezoekers ook!

Tip 2: Buitendeurmat backing van rubber

Rubber wordt ook wel eens als backing (de onderkant) van een buitendeurmat gebruikt. Dit heeft als voordeel dat het makkelijk af te spoelen is, nauwelijks vuil wordt en antislip is! Daarnaast wilt u natuurlijk niet dat uw bezoekers uitglijden omdat uw buitendeurmat onder hun voeten weg slipt. De dikte van de backing kan ook verschillen tussen de ene buitendeurmat en de andere. Een dikkere rubberen backing is handig wanneer u de buitendeurmat verzonken wil leggen voor uw entree. Dan zit het allemaal net wat steviger in de hoeken maar maakt verder weinig verschil op gebied van antislip.

Tip 3: Schraapfunctie van de buitenmat

Juist voor een buitenmat is het belangrijk dat u kijkt naar de schraapfunctie zodat al het (grove) vuil wordt weg geschraapt voordat uw bezoekers binnen komen lopen. Soms wordt een buitenmat gecombineerd met een binnenmat. In dat geval zorgt de binnenmat voor de droogloopfunctie en de buitenmat voor de schraapfunctie of schoonloopfunctie van vuil. Deze optimale opzet zorgt ervoor dat al het vocht en vuil buiten blijft.

Tip 4: Stel uzelf de volgende vragen

wanneer u ervoor kiest een deurmat buiten te leggen, kijk dan naar uw specifieke situatie en stel uzelf dan de volgende vragen:

 • Doe diep mag de buitenmat zijn?

 • Moet de buitenmat elke dag naar binnen gebracht worden?

 • Ligt de buitenmat verzonken?

 • Hoe goed moet de schraapfunctie zijn?

De buitenmatten hieronder hebben allemaal specifieke pluspunten. U moet daarom nagaan wat voor u belangrijk is. Als u bijvoorbeeld de deurmat buiten niet kan laten liggen en telkens aan het einde van de dag weer naar binnen moet brengen, dan is een grote borstelmat niet zo praktisch. In dat geval kunt u beter gaan voor een spaghettimat die u eenvoudig kunt oprollen.

Persoonlijk advies
Onze medewerkers staan u graag te woord voor persoonlijk advies!
Stuur een bericht
Een deurmat op maat als deurmat buiten

DEURMAT OP MAAT

Is de schraapfunctie minder van belang omdat u bijvoorbeeld de deurmat alleen buiten legt tijdens de mooie dagen, dan kunt u ervoor kiezen om een deurmat op maat te bestellen die u eenvoudig kunt oprollen.

 • Meteen een goede indruk

 • Vuil en vocht blijft buiten
 • Wasbaar tot 60 graden
 • Kleurvast na veelvuldig wassen!
Meer informatie
Een spaghettimat als buitendeurmat

SPAGHETTIMAT

De Spaghettimat is weerbestendig, veilig en heeft een antislip-werking. De spaghettimat beschikt over een schoonloopfunctie waardoor een preventieve reiniging direct wordt gerealiseerd.

 • Goede schrapende functie

 • Antislip

 • Makkelijk schoon te houden

 • Leverbaar in alle vormen

Meer informatie
Een borstelmat als deurmat voor buiten bestellen

BORSTELMAT

De borstelmat verwijdert effectief het grove vuil, zand en modder van de schoenzolen. Een behoud voor uw vloer en binnenmat. Deze weerbestendige matten zijn zowel binnen als buiten toepasbaar.

 • Meteen een goede indruk
 • Ingang is beter zichtbaar
 • Vocht en vuil blijft buiten
 • Geen krassen op uw dure vloer
Meer informatie