ARTIKEL

Deurmat schoonmaken

Dit zijn de mogelijkheden

Het schoonmaken van een deurmat is niet iets waar veel mensen aan denken of iets waar mensen zin in hebben om te doen, maar het is wel belangrijk om een deurmat te reinigen om zijn volledige functionaliteit te (blijven) benutten. Hoe viezer uw deurmat is, hoe minder vuil en vocht deze opneemt. Hoe je dat het beste kunt doen leggen wij op deze pagina uit.

Hoe deurmat schoonmaken?

Het ligt er een beetje aan van welke materialen uw deurmat is gemaakt en wat voor een kwaliteit dit is. Indien u een zeer goede kwaliteit deurmat voor binnen heeft dan kunt u deze mat stofzuigen en reinigen met een hogedrukreiniger (op minstens 30cm). De mat kan binnen of buiten op worden gehangen zodat deze weer droog wordt.

Wanneer uw deurmat ook nog beschikt over een nitril rubberen rug, zoals bijvoorbeeld onze Logomat Pro, kunt u uw deurmat zelfs tot 60 graden wassen! Dit kan, als uw trommel groot genoeg is, in uw eigen wasmachine of bij een grote industriële wasserij.

Wanneer u beschikt over een schoonloopmat, zoals een Borstelmat of een Logomat Pro Buiten dan kunt u deze matten door middel van een hogedrukreiniger het best schoonmaken. Houd er wel rekening mee dat u niet te dicht op de mat komt met het spuitstuk. Op deze manier kunt u het best uw schoonloopmat reinigen.

Deze deurmat schoonmaken zal wat tijd kosten maar is zeker goed te doen! Dit is de borstelmat.

afb. 1 Deze deurmat schoonmaken zal wat tijd kosten maar is zeker goed te doen! Dit is de borstelmat.

Kokos deurmat schoonmaken

Indien u een kokosmat heeft en deze graag schoon wil maken dan adviseren we om de mat eerst goed te stofzuigen en uit te kloppen, waarna u het karwei met de hogedrukreiniger afmaakt. Let wel op dat een kokosmat niet van dezelfde professionele kwaliteit gemaakt is als bijvoorbeeld de Logomat Pro of Logomat Pro Buiten en deze kapot kan gaan wanneer u de hogedrukreiniger te dicht op de mat houdt.

Het schoonmaken van een deurmat bij een bedrijf

Het schoonmaken van matten die bij bedrijven zoals winkels of kantoorpanden liggen kan op dezelfde manier gebeuren als bij matten die bij mensen in huis liggen. Echter maken veel meer mensen gebruik van deze deurmat en zal de reiniging van deze matten frequenter plaats moeten vinden.

We adviseren deze matten om de dag goed te stofzuigen en minstens iedere week de onderkant van de mat met een natte doek af te nemen. Vergeet niet direct de vloer waarop de mat ligt ook te reinigen. Hiermee zorgt u ervoor dat er aan de onderkant van de mat geen zandkorrels en andere viezigheid ligt, waardoor de mat zijn antislip functie behoudt en goed op zijn plek blijft liggen. Daarnaast adviseren we om minimaal twee maal per jaar de mat goed te laten reinigen door een professioneel bedrijf.

Frequent reinigen als abonnement

Het is mogelijk om een soort abonnement aan te schaffen voor het reiniging van uw mat(ten). Deze vorm van reiniging kunt u zelf oppakken, maar ook via ons aanschaffen. U betaalt dan per periode een bedrag voor de reiniging van uw mat(ten). De frequentie van deze reiniging kunt u zelf bepalen. Er zijn bedrijven die iedere vier weken de matten laten wassen, maar ook bedrijven die dit om de acht weken of twee maal per jaar door ons laten verzorgen.

Houd er wel rekening mee dat deze reiniging een “wissel” betreft.Uw mat(ten) worden bij u afgehaald en de wisselmat wordt neergelegd. De afgehaalde mat wordt vervolgens professioneel gereinigd. Dit houdt dus in dat u alle matten die u in de reiniging wil hebben, twee maal aan zou moeten schaffen zodat deze matten gewisseld kunnen worden. De wisselmat zal op locatie opgeslagen worden en bij de volgende reiniging zullen de matten weer gewisseld worden.

Ook een deurmat laten schoonmaken?

Wilt u een deurmat laten reinigen? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt binnen 1 werkdag een reactie!