INFORMATIEDOSIER

Deurmat nodig? Wij zijn dé specialist van Nederland

Echt alles over deurmatten!

Elke deurmat kan precies op maat worden gemaakt en bij de voordeur worden geplaatst.

De deurmat is sinds zijn introductie sterk geëvolueerd tot een duurzaam product welke niet weg te denken is in iedere woning en bij iedere winkel of bedrijf. Zo worden er soms niet één of twee maar zelfs drie deurmatten geplaatst bij een deur. Een deurmat “voor” en een deurmat “achter” de deur en eventueel een deurmat in de gang. Elke soort deurmat heeft zo zijn eigen primaire functionaliteit en kan daardoor grofweg worden onderverdeeld in drie groepen. Schoonloopmatten, droogloopmatten en promotionele matten. Zo zijn er echter ook combinaties beschikbaar van een promotionele schoon- en droogloopmat of droogloopmatten die ook vuil kunnen vasthouden.

Het algemene doel van de deurmat is om de entree van de woning, winkel of het bedrijf schoon te houden door het vuil weg te schrapen en vocht te absorberen.

Een schoonloopmat is de deurmat voor buiten

De termen schoonloopmat en droogloopmat worden vaak willekeurig gebruikt. Het zijn echter twee verschillende soorten deurmatten. Een deurmat kan verschillende functies hebben, namelijk schoonlopen, drooglopen of een combinatie hiervan.

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer we dit principe doortrekken bij deurmatten dan is het dus belangrijk om vuil buiten tegen te houden, waardoor het binnen schoon blijft. Dit resultaat kan bereikt worden met een geschikte buitenmat met een goede schoonloopfunctie. Een ander woord voor buitenmat is dus schoonloopmat.

Een schoonloopmat is letterlijk bedoeld voor, zoals de naam al aangeeft, het schoonlopen van de schoenzolen. Wanneer we het over een schoonloopmat hebben bedoelen we dus de deurmat voor buiten. Als je buiten al kunt voorkomen dat vuil naar binnen komt, hoef je binnen dus veel minder moeite doen om de entree schoon te houden.

De harde structuur bij een schoonloopmat is nodig om vuil weg te kunnen schrapen. Meestal wordt er gekozen voor een Borstelmat, Spaghettimat of Logomat Pro Buiten. Al deze producten zijn uitermate geschikt om te dienen als schoonloopmat. De buitenmat oftewel schoonloopmat is robuust en bestand tegen alle weersinvloeden zonder zijn werking te verliezen. De deurmat voor buiten kan tegen weersinvloeden van –30 graden tot wel 40 graden.

Schoonloopmat voor buiten. De deurmat waar hier voor is gekozen is onze spaghettimat pro.

afb. 1 Schoonloopmat voor buiten. De deurmat waar hier voor is gekozen is onze spaghettimat pro.

Welke deurmatten / schoonloopmatten voor buiten zijn beschikbaar?

Bij het zoeken van een geschikte deurmat voor buiten dienen vooraf enkele eenvoudige vragen gesteld te worden om tot een goede keuze te komen.

Gaat een deur over de deurmat heen en wat is dan de maximale hoogte?

Soms gaan deuren naar buiten open en dan dient de deur niet te klemmen tegen of op de deurmat. De borstelmat heeft bijvoorbeeld een hoogte van 22 mm. Hier verkijkt men zich al snel op.

Hoe effectief dient de deurmat te zijn in zijn schraapfunctie.

De beste mat om vuil te schrapen is de Borstelmat. De 7 mm harde borsteltjes komen diep in de groeven van de schoenzolen om vuil weg te schrapen. De Logomat Pro Buiten komt op een goede tweede plaatst door zijn harde kunstgras structuur.

Wat is de gewenste kleur of zijn de gewenste kleuren van de deurmat.

Elk product heeft zijn eigen standaard kleuren (naar kleuren overzicht). Kies je voor zwart dan kan dat natuurlijk bij alle producten. Wens je een speciale kleur dan is dit alleen mogelijk bij de Logomat Pro Buiten.

Dient de deurmat voorzien te worden van een tekst of logo?

De Borstelmat, Spaghettimat Pro en de Logomat Pro Buiten kunnen voorzien worden van een tekst of logo. Bij alle drie de producten kan de gehele deurmat gepersonaliseerd worden. Het proces om dit te realiseren verschilt enorm. Stuur het logo of de gewenste tekst naar onze klantenservice voor advies welke deurmat met logo het meest geschikt is.

Het budget dat beschikbaar is voor de deurmat.

Niet iedere schoonloopmat is hetzelfde en dit geldt natuurlijk ook voor de prijs. Wanneer u aan een budget gebonden zit, kunnen we altijd het best passende product aanbieden.

ADmat Borstelmat

Een ADmat Borstelmat is een zeer zware, duurzame schoonloopmat met kleine plukjes borsteltjes die ervoor zorgen dat grove vuildeeltjes van schoenzolen worden geborsteld. Door de harde, maar flexibele structuur van deze borstels is dit een zeer effectieve manier om de schoenzolen schoon te krijgen. Dit is vergelijkbaar met het schoonmaken van je tanden waarbij de borstels in kleine hoeken kunnen komen.

De ADmat borstelmat wordt gemaakt door middel van meerdere PVC latten te combineren met daarin getufte plukjes borstels. Deze borstels zijn op hun beurt gemaakt van Nylon 6,6 (polyamide).
De hoogte van de pvc latten is zo’n 15mm. Wanneer de borstels mee worden berekend, heeft de borstelmat een totale hoogte van zo’n 22mm. Let bij het plaatsen van de borstelmat of de deur voldoende ruimte heeft om hier over heen te gaan.

De borstellatten worden door middel van staalkabels strak getrokken, waardoor de pvc-latten op hun plek blijven zitten. Tussen de borstellatten zitten rubberen nopjes zodat de deurmat makkelijk op te rollen is en vuil makkelijk door de deurmat heen kan vallen.

Bij de ADmat Borstelmat vindt u aan de voorzijde een aanloopprofiel en aan de achterzijde van de mat een aluminium u-profiel voor een mooie, degelijke afwerking.

De ADmat Borstelmat is verkrijgbaar in twee kleuren, zwart en bruin en heeft een standaard formaat van 90centimeter breed bij 60 centimeter diep.

Borstelmat op maat van Euromaster verzonken / in een put geplaatst

afb. 2 Onze ADmat borstelmat is 90×60 cm en is verkrijgbaar in zwart en bruin.

Spaghettimat met logo

afb. 3 Deze spaghettimat is gepersonaliseerd met logo. Het logo wordt er als het ware uitgesneden en weer opgevuld met de juiste kleuren.

Spaghettimat

De Spaghettimat is makkelijk te herkennen aan de in elkaar gedraaide PVC sliertjes. Deze sliertjes lijken erg veel op spaghetti, waaraan deze deurmat zijn bijzondere naam heeft te danken. De spaghettimat heeft vaak een open structuur, waardoor vuil en regen eenvoudig door de deurmat heen kan sijpelen. Er zijn echter in mindere mate ook spaghettimatten beschikbaar met een dichte rug. De verschillende spaghettimatten onderscheiden zich door het verschil in gewicht per vierkante meter, hoogte van de deurmat en de dikte van de sliertjes. A&D logomat heeft drie beschikbare kwaliteiten spaghettimatten. De Spaghettimat Pro is de meest zware kwaliteit beschikbaar in de markt met een gewicht van ongeveer 6 kilogram per M2 met een hoogte van +/- 16 mm. Omdat deze mat een grote dichtheid heeft kunnen we hier ook zeer strakke logo’s in verwerken. Vraag bij onze klantenservice naar de mogelijkheden. De meest lichte kwaliteit is de Spaghettimat Lite met een gewicht van 4 kilogram per M2 met een hoogte van 14 mm.

Logomat Pro Buiten / Effen Pro Buiten

De Logomat Pro Buiten en de Effen Pro Buiten zijn, zoals de naam al aangeeft, Deurmatten die vooral geschikt zijn voor buitengebruik. Deze kwaliteit beschikt niet over een vochtopname, maar zorgt ervoor dat de schoenzolen schoon worden gelopen door zijn harde garens. We spreken ook wel van een ‘kustgraslook’ bij de Logomat Pro Buiten.

De Logomat Pro Buiten kan geleverd worden met uw logo en uw logo is op deze kwaliteit ook mooi en goed zichtbaar. Onze eigen designafdeling zal rekening houden met de dikte van de lijnen zodat het logo goed zichtbaar zal zijn op de mat.

Deze deurmat heeft een dichte rug waardoor overtollig regenwater op de deurmat kan blijven liggen. Om water beter weg te laten lopen kan deze deurmat tegen een kleine meerprijs worden geleverd met 8 mm drainage gaten in zijn rug.

Bedrukte deurmat logomat

afb. 4 Deze deurmat (Logomat Pro) is gepersonaliseerd met logo. De deurmat is van textiel en kan intensief gebruikt worden.

Een goede deurmat voor binnen is gemaakt van materiaal dat ten minste vocht kan vasthouden. Een meerwaarde is als de deurmat naast vocht ook vuil kan vasthouden.

Een droogloopmat is de deurmat voor binnen

De traditionele deurmat (kokosmat) werd gemaakt van de bast van kokosnoten, maar inmiddels worden deurmatten gemaakt van staal, katoen, rubber, aluminium, nylon, pvc en zelfs van 100% gerecyclede materialen.

De robuuste kokos deurmatten werden binnen geplaatst om het vuil op te vangen, maar hebben geen goede droogloopfunctie. Aangezien de belangrijkste functie van de deurmat voor binnen is om het vocht vast te houden werden moderne, nieuwe deurmatten ontwikkeld met garens die vocht opnemen zoals katoen, nylon en polyester en werden deze aangeduid als droogloopmatten.

Een goede deurmat voor binnen is gemaakt van materiaal dat ten minste vocht kan vasthouden. Een meerwaarde is als de deurmat naast vocht ook vuil kan vasthouden. Zo heeft de deurmat voor binnen een dubbele functie, waardoor sneller het doel (het schoonhouden van de entree) bereikt kan worden. Een katoenen deurmat is de beste deurmat om vocht te absorberen. Het vocht trekt in de vezels van het garen.

Een deurmat van high twist nylon garen (niet het harde nylon garen zoals in borstels) is zeer goed in staat om zowel vuil als vocht vast te houden. De deurmat met high twist nylon garens heeft als grote voordeel dat deze ook gepersonaliseerd kan worden met tekst en zelfs met een logo.

De moderne deurmatten van katoen en nylon hebben garens die zelfs tot 5 liter vocht per vierkante meter kunnen opnemen. Daarnaast kunnen deze deurmatten gemaakt worden met een rubberen rug waardoor deze deurmatten door industriële wasserijen gereinigd kunnen worden.

Een mat op maat hoeft niet altijd speciale vormen aan te nemen. Het kan ook een precieze maatvoering hebben. Deze mat op maat wordt geplaatst bij de voordeur.

afb. 5 Droogloopmatten voor binnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Deze deurmatten zijn ook te bedrukken met tekst of logo.

Multicolor deurmat

afb. 6 Deze Multicolor deurmatten zijn zeer geschikt voor binnen gebruik. Doordat er gebruik wordt gemaakt van meerdere kleuren, is het kleine vuil niet direct zichtbaar.

Verschillende soorten deurmatten voor binnen

De droogloopmat is dus een andere term voor een deurmat voor binnen die ervoor zorgt dat vocht wordt opgenomen.

De katoenen garens nemen het meeste vocht per vierkante meter op. Naast katoen zijn er ook goede binnen matten gemaakt van high twist nylon, polyester en zelfs gerecyclede petflessen. De high Twist Nylon garens zijn gedraaide garens die tot diep in de vezels gekleurd kunnen worden. Deze garens hebben hierdoor zeer heldere kleuren.

Tip: Let bij het kiezen van de juiste mat op het aantal liter vocht dat per vierkante meter opgenomen kan worden. Een polyester deurmat kan ondanks zijn minder goede vochtopname ten opzichte van katoen alsnog meer vocht opnemen door bijvoorbeeld een dikker, langer garen ten opzichte van een dunnere katoenen mat.

Effen deurmat en gemêleerde deurmat (multicolor)

Het klinkt logisch, maar de kleur van de deurmat wordt bepaald door het garen. Zo zijn er garens gesponnen met meerdere kleuren, garens gesponnen in een effen kleur en garens geprint met een kleur. De voorkeur voor een van deze deurmatten is persoonlijk, maar er zijn per deurmat voordelen.

Door een combinatie van bijvoorbeeld lichtgrijs, donkergrijs en zwarte garen te gebruiken valt vuil minder snel op. De Multicolor Pro serie is hier een mooi voorbeeld van. Binnen de Multicolor serie zijn verschillende kwaliteiten en kleurencombinaties beschikbaar.
De effen deurmat geeft een mooie, moderne uitstraling en kan goed aansluiten bij de inrichting doordat de deurmat volledig in één kleur is. Bij de Effen Pro zijn er beperkte kleuren beschikbaar. Door een geprinte kleur te gebruiken kan het zelfs geheel aansluiten op de persoonlijke behoefte of huisstijl.

Effen zwarte deurmat op maat

Een geheel zwarte deurmat is beschikbaar als schoonloopmat (buitenmat) en als droogloopmat (binnenmat) voor al onze beschikbare producten. De kleur zwart is zeer populair en wordt ook vaak als basiskleur gebruikt bij logomatten.

Bij de Borstelmat is het zelfs mogelijk om het aluminium aanloopprofiel geheel zwart te coaten voor een luxueuze uitstraling.

Zwart is echter niet altijd even zwart. Bij de droogloopmatten is zwart het meest intens bij de Effen Pro FC. De hightwist nylon garens worden geprint waarbij de verf tot diep in de vezels komt. De tweede meest intense zwarte deurmat is de Effen Pro. Ook deze deurmat beschikt over hightwist nylon garens waarbij de kleur zwart vooraf is aangebracht. Kleuren komen namelijk beter tot uiting op een deurmat met een nylon garen. De kleuren blijven daarnaast ook langer goed op een deurmat met een nylon garen.

Effen antraciet deurmat op maat

Na zwart is antraciet de meest populaire kleur deurmat. Dit is ook niet zo vreemd aangezien vuil op donkere kleuren minder snel zichtbaar is. De deurmat is een gebruiksproduct en het is niet wenselijk om elke dag de mat te laten wassen.

Kleur antraciet is beschikbaar bij de Multicolor Pro. Hier worden meerdere kleurengarens gecombineerd , waardoor de deurmat een antraciet uitstraling krijgt.

Daarnaast is de kleur antraciet mogelijk bij onze Effen Pro FC. U bent dan op zoek naar kleurnummer 31.

Onze zwarte en antraciete effen deurmatten. Deze kunnen wij voor u op maat maken.

afb. 7 Onze zwarte en antraciete effen deurmatten. Deze kunnen wij voor u op maat maken.

Kokosmat deurmat in verschillende kleuren en de deurmat met logo

afb. 8 Kokosmat deurmat in verschillende kleuren en de deurmat met logo.

Kokosmat / Kokosdeurmat

De kokosmat is de meeste traditionele deurmat en daarom ook één van de meest bekende matten. De kokosmat is gemaakt van natuurlijke kokosvezels. Deze deurmat behoort tot de schoonloopmatten en borstelt vuil af. De kokosmat heeft een robuuste uitstraling en is verkrijgbaar in 14 kleuren. Door de vele beschikbare kleuren is de Kokosmat inpasbaar in vele interieurstijlen. De Kokosmat wordt uitgevoerd met een zware PVC rug, is rot- en schimmelvrij en heeft brandklasse Ffl. Deze kokosmat is daarnaast ook geschikt voor projectgebruik. De Kokosmat is op rol leverbaar met een breedte van 100cm en 200 cm. De maximale lengte van een rol is 12,50 meter. Vraag bij de klantenservice naar de mogelijkheden.

De entree is hetgeen gasten als eerste zien en de deurmat is een echte eyecatcher. Een deurmat met logo maakt bedrijven nog zichtbaarder en unieker voor de buitenwereld. Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, dus deze moet met beide handen aan worden gegrepen.

De deurmat is een van de eerste dingen die men ziet en dit zal zeker niet onopgemerkt blijven bij uw bezoekers.

Naast het maken van een goede eerste indruk zorgt een logomat er ook voor dat uw bedrijfspand opvalt en gezien wordt. Als u een logomat bij uw entree of voor de deur heeft liggen, valt dit op. Hiermee onderscheidt u zich van eventuele concurrenten.

Doordat uw pand meer onder de aandacht komt is de kans groter dat er mensen naar binnen gaan. Dit kan uw verkoop gunstig beïnvloeden. Een logomat draagt daarom positief bij aan zowel de uitstraling van uw pand als aan de verkopen van uw producten.

Wasbare deurmat

Goede deurmatten houden vuil vast zodat dit vuil niet verder naar binnen komt. Hoe viezer de deurmat, des te meer vuil de deurmat dus heeft vastgehouden. Fijn toch? Niet echt, want een vieze deurmat is geen fijne binnenkomer. Opgevangen zand zorgt voor een schurende werking waardoor de garens nog sneller gaan slijten. Het frequent onderhouden van de deurmat is daarom wel zo wenselijk. Het zelf onderhouden kan door de deurmat dagelijks te stofzuigen. Deurmatten met een rubberen rug zijn tevens professioneel wasbaar en kunnen door een wasserij gereinigd worden. Het wassen van de deurmatten en het verwijderen van zand zal de levensduur van de deurmat aanzienlijk vergroten. De frequentie van de reiniging is afhankelijk van het gebruik. We raden u aan om uw deurmat minstens eenmaal per jaar te laten reinigen.

Deurmat voor binnen antislip

Een overgang naar een gladde vloer kan onverwacht zijn en voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Het risico op vallen kan met een goede deurmat voor binnen met antislip drastisch worden verkleind. Bij regen is het risico des te groter. Het is daarom belangrijk om binnen een goede deurmat te gebruiken met een antislip rug en daarnaast een goede droogloopfunctie. Deze antislip droogloopmat dient natte, gladde plekken op de vloer en vallen te voorkomen. De antislip deurmat dient natuurlijk zelf ook geen obstakel te vormen en te zorgen voor gevaarlijke situaties. Gebruik daarom geen antislip deurmatten waarbij de randen kunnen opkrullen. Een deurmat met oplooprand die vlak blijft liggen verkleint het risico.

De rubberen backing zorgt ervoor dat onze textiele matten antislip zijn. Teven zijn ze wasbaar.

afb. 9 De rubberen backing zorgt ervoor dat onze textiele matten antislip zijn. Teven zijn ze wasbaar.

Onze doogloopmat op rol kunt u vele meters lang maken.

afb. 10 Onze doogloopmat op rol kunt u vele meters lang maken.

Droogloopmat op rol

De plek waar een droogloopmat geplaatst wordt en het formaat van een droogloopmat verschilt per locatie. In plaats van een relatief dure deurmat op maat te laten maken is het goedkoper om de droogloopmatten op rol te kopen en deze zelf op maat te snijden. Hierbij dient natuurlijk wel rekening gehouden te worden met de afvalstrook. Bij te veel afval is het soms alsnog rendabel om een mat op maat te laten maken. De droogloopmatten op rol hebben vaak een pvc-rug en zijn in veel winkels te koop zoals Leen Bakker, Kwantum, Gamma, Praxis, maar ook in vloerspeciaalzaken. Door de harde, stugge pvc-rug is het snijden in de mat eenvoudiger en ideaal om te gebruiken in een put /uitsparing.
Deze droogloopmatten op rol zijn niet industrieel wasbaar.
De basis onderhoudsvoorschriften zijn dagelijks goed stofzuigen, uitkloppen van de mat en eventueel plaatselijk reinigen met een tapijtreiniger.

Wanneer deze matten met pvc-rug óp de vloer liggen, zal de mat over de vloer glijden en dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Wanneer u een mat óp de vloer wenst raden wij aan om een mat met een antislip rubberen rug aan te schaffen.

Grote deurmat binnen

Grote deurmatten voor binnen zijn niet in de winkel te verkrijgen tenzij deze vanaf de rol worden gesneden. In de winkel zijn vele kleine standaardformaten beschikbaar. De formaten komen overeen met de deurbreedte of de deurmatten zijn iets kleiner. Een standaard deurmat heeft vaak een formaat van ongeveer 90×60 cm, 85×55 cm of 75×45 cm. Deze deurmatten zijn te verkrijgen in een effen kleur, gemêleerde kleur of met een leuke afbeelding of tekst. Daarnaast zijn er deurmatten zonder een design op rol te verkrijgen. De droogloopmatten op rol kunnen zelfs tot 20 meter geleverd worden.

Indien de deurmat in een put komt te liggen is dit een zeer goede optie. Aangezien de deurmat verlaagd ligt is er geen struikelgevaar.
Als een grote deurmat van de rol op de vloer komt te liggen is het echter anders. De gesneden randen kunnen gaan opkrullen aangezien een dunne stootrand niet aanwezig is om de overgang naar de garens te verkleinen. Hierdoor is er meer struikelgevaar.

In dit geval is een op maat gemaakte deurmat zoals de Multicolor Pro of de Logomat Pro de beste oplossing. Deze grote deurmatten hebben een maximaal formaat van 200×700 cm met rubberen stootrand rondom.

Bij grote deurmatten waarbij zowel de breedte als lengte groter is dan 200 cm is het aanbod zeer beperkt. De enige deurmatten die hiervoor in aanmerking komen zijn de Multicolor Pro XL en de Logomat pro XL. Deze deurmatten hebben een maximaal formaat van 240×550 cm inclusief rand.

Deze grote deurmat voor binnen komt in de Hema te liggen.

afb. 11 Deze grote deurmat voor binnen komt in de Hema te liggen.

Zowel onze deurmatten voor binnen als onze deurmatten voor buiten zijn op maat en per stuk te bestellen via deze website.

Deurmat op maat

Iedere entree is anders en een ieder heeft andere wensen met betrekking tot zijn of haar deurmat op maat. Daarom bieden wij naast standaard formaten ook deurmatten op maat aan.

Zowel onze deurmatten voor binnen als onze deurmatten voor buiten zijn op maat en per stuk te bestellen.

Of u nu een effen deurmat op maat, multicolor deurmat op maat of deurmat op maat met logo wenst, dit is allemaal mogelijk voor zowel onze binnen- als buitenmatten.

Een deurmat op maat van A&D Logomat kan in de gewenste (speciale) vorm worden geleverd.

afb. 12 Een deurmat op maat van A&D Logomat kan in de gewenste (speciale) vorm worden geleverd.

Twee verschillende schoonloopmatten op maat. Boven een spaghettimat en daaronder de borstelmat. Deze deurmatten kunnen wij precies op maat leveren.

afb. 13 Twee verschillende schoonloopmatten op maat. Boven een spaghettimat en daaronder de borstelmat. Deze deurmatten kunnen wij precies op maat leveren.

Schoonloopmat op maat

Wij beschikken over meerdere schoonloopmatten op maat. Zo zijn zowel onze Spaghettimat, Borstelmat en Logomat Pro Buiten op maat te bestellen.

Het voordeel van een schoonloopmat op maat is dat deze precies aansluit bij uw wensen en/of huisstijl en perfect past voor uw deur. Ook wanneer een schoonloopmat verzonken komt te liggen kunnen we deze schoonloopmat op maat aanleveren.
Het is mogelijk een schoonloopmat op maat met of zonder logo te bestellen. Voor alle beschikbare kleuren kunt u onze kleurenpagina bekijken.

Borstelmat op maat

Al onze Borstelmatten, met uitzondering van onze ADmat Borstelmat, worden speciaal voor u op maat gemaakt. Dit houdt in dat eigenlijk alle afmetingen mogelijk zijn. Daarnaast kunnen onze Borstelmatten met uw logo of in een effen kleur worden geleverd. Ook is het mogelijk om een Borstelmat met aanloopprofiel of zonder aanloopprofiel te bestellen.
Indien u een erg grote Borstelmat wenst, kan het voorkomen dat de mat in meerdere delen geleverd moet worden. Dit in verband met het totale gewicht van de mat. De borstelmat is namelijk een zware kwaliteit deurmat die jaren mee kan gaan en weegt zo’n 18 kg per vierkante meter!

Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw Borstelmat op maat geleverd kan worden.

Spaghettimat op maat

Onze Spaghettimatten zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. De meest reguliere kleuren voor de spaghettimat lite zijn rood, zwart en oranje. Bij de spaghettimat Pro zijn de basiskleuren; zwart, grijs, rood, geel, blauw, groen, oranje en wit.

De Spaghettimat kan op maat worden geleverd tot een maximaal formaat van 120 centimeter breed bij 15 meter lang. Indien u een kleinere afmeting wenst dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Wij zorgen dat uw Spaghettimat op maat wordt geleverd op de door u gewenste afmeting.

Logomat op maat

Logomatten kunnen op maat worden geleverd. Wij beschikken over meerdere kwaliteiten logomatten op maat. Zowel onze Logomat Pro, Logomat Pro Lite, Logomat Pro Green, Logomat Pro XL én onze Logomat Pro Buiten kunnen op maat worden geleverd.

Veel matten beschikken over standaard formaten, maar het is zeker mogelijk om hier, tegen een kleine meerprijs, van af te wijken. Zo kunnen we een professionele logomat op maat leveren tot wel veertien vierkante meter in een stuk!

Deze grote spaghettimat is op maat gemaakt met afloopranden rondom.

afb. 14 Deze grote spaghettimat is op maat gemaakt met afloopranden rondom.

Deze droogloopmat wordt ter plekke op maat gesneden.

afb. 14 Deze droogloopmat wordt ter plekke op maat gesneden.

Droogloopmat op maat

Een droogloopmat op maat is een mat die normaal gesproken vooral binnen wordt gebruikt. Zoals de naam al doet vermoeden is een droogloopmat op maat bedoelt om het grootste deel van het vocht/water dat zich onder de zolen bevindt, op te nemen zodat de vloer achter de mat mooi droog en schoon blijft.

Wij beschikken over meerdere droogloopmatten op maat die met logo geleverd kunnen worden. Daarnaast beschikken we over effen droogloopmatten op maat én multicolor droogloopmatten op maat.

Deurmat op maat snijden

Een deurmat op maat snijden hoeft niet heel moeilijk te zijn. Wij adviseren om een stevige, rechte lat te gebruiken waar met een scherp, nieuw mesje langs gesneden kan worden.

Ons advies is om eerst goed te meten welke afmeting u nodig bent. Teken op de rug van de mat af welk gedeelte afgesneden dient te worden aan een zijde. De andere zijde van de mat kan dan af worden getekend door het aantal centimeters die nodig zijn te meten vanaf de kant die reeds gesneden is.

Indien er erg veel gesneden dient te worden (hoeken etc.) dan adviseren we om contact op te nemen met een stoffeerder.

Veel bedrijven kiezen ervoor om een deurmat met logo aan te schaffen. Deze deurmat met logo draagt niet alleen bij aan de hygiëne en veiligheid binnen het bedrijf, maar ook aan de uitstraling van het pand en de naamsbekendheid van het bedrijf.

Deurmat met tekst

Deurmatten met tekst zie je steeds vaker in de winkel liggen. Zo zijn deurmatten met teksten zoals Welcome Home, ‘kijk uit voor de hond’ of ‘home is where my cat is’ steeds populairder.

Omdat wij deurmatten met tekst al vanaf één stuk leveren, is het mogelijk om uw eigen tekst of design aan te leveren en deze op uw eigen deurmat te bedrukken. Zo kan je bijzonder leuke, originele deurmatten maken.

Een mat op maat hoeft niet altijd speciale vormen aan te nemen. Het kan ook een precieze maatvoering hebben. Deze mat op maat wordt geplaatst bij de voordeur.

afb. 15 Een deurmat met tekst

Voorbeelden van deurmatten bedrukt met logo en tekst.

afb. 16 Voorbeelden van deurmatten bedrukt met logo en tekst.

Deurmat bedrukt

Een deurmat wordt bedrukt door het gebruik van een zeer grote printer. U kunt dit proces vergelijken met het printen van een vel papier, maar dan vele malen groter.

Een wit canvas zal in de printer liggen en deze zal worden bedrukt met uw design. Hierna moet de rug van de mat nog aan het nylon gedeelte worden gezet. Dit wordt gedaan door middel van vulkanisatie.

Deurmat met logo

Veel bedrijven kiezen ervoor om een deurmat met logo aan te schaffen. Deze deurmat met logo draagt niet alleen bij aan de hygiëne en veiligheid binnen het bedrijf, maar ook aan de uitstraling van het pand en de naamsbekendheid van het bedrijf.

Natuurlijk krijgt iemand direct een goede eerste indruk wanneer hij/zij binnen stapt bij een bedrijf met een mooie deurmat met logo.

Deurmat met naam

Naast deurmatten met logo is het ook mogelijk om een deurmat met naam of andere tekst te bestellen. Een deurmat met naam is niet enkel geschikt voor bedrijven, maar kan ook goed gebruikt worden door particulieren.
Zo is het mogelijk om de familienaam op een deurmat te bedrukken en deze bij uw voordeur te leggen.

Wij hebben al een aantal leuke deurmat designs gemaakt. Hiervan hebben we de hardlopers op voorraad en deze kunnen we binnen één dag versturen.

Leuke deurmat

Een deurmat is voor ons geen saai product. Doordat we de deurmat volledig kunnen bedrukken hebben we de mogelijkheid om hele leuke en originele deurmatten te maken. Zo kunnen we voor elk individu een geschikte, leuke deurmat maken.

Dit is niet zomaar een deurmat, maar een zeer kwalitatieve deurmat. Deze leuke deurmatten zijn namelijk functioneel en nemen vuil en vocht op. De deurmatten zijn kwalitatief voor een langdurig gebruik en kunnen zelfs gewassen worden tot 60 graden in uw eigen wasmachine (wanneer deze groot genoeg is).

Online en ook wel in de goedkopere winkels worden hele eenvoudige dunne matten verkocht als deurmat. Deze dunne matten zijn niet functioneel en houden absoluut geen vuil en vocht vast. De levensduur is ook erg beperkt. Deze deurmatten zijn te herkennen aan hun haarscherpe printafbeeldingen. Dit kan gerealiseerd worden door op een glad doek te printen en dit weer vast te plakken op een stevigere ondergrond zoals rubber.

A&D logomat beschikt over deurmatten van je favoriete stad, leuke tekst en/of leuke afbeelding.

Wij hebben al een aantal leuke deurmat designs gemaakt. Hiervan hebben we de hardlopers op voorraad en deze kunnen we binnen één dag versturen.

Heb je zelf een leuk idee voor een deurmat? Stuur ons een bericht met afbeelding zodat wij het design voor je kunnen maken. Zo kan je straks met je eigen leuke deurmat indruk maken op je vrienden.

Een leuke deurmat kan voor lachende gezichten zorgen bij binnenkomst.

afb. 17 Een leuke deurmat kan voor lachende gezichten zorgen bij binnenkomst.

Een leuke deurmat voor buiten is onze spaghettimat met figuurtjes.

afb. 18 Een leuke deurmat voor buiten is onze spaghettimat met figuurtjes.

Leuke deurmat buiten

Wil je voor buiten een functionele maar toch ook leuke deurmat? Dan is er online niet zo heel veel keus mogelijk. A&D logomat beschikt wel over een geschikte buitenmatten met o.a. een afbeelding van een kat, pootafdruk, fiets en hart of ster. Dit zijn spaghettimatten met een afbeelding en kunnen het hele jaar buiten blijven liggen.