ARTIKEL

Mat op maat laten maken

Precies volgens uw afmeting, vorm en formaat

U wenst een nieuwe mat in een speciale vorm, in een speciale maat of met een eigen logo? Dit kan!
Wanneer standaard formaten matten niet passen of altijd net te groot of te klein zijn dan bent u op zoek naar een mat op maat. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres!

Schoonloopmat op maat

Al onze schoonloopmatten zoals de Borstelmat, Spaghettimat en Logomat Pro Buiten zijn in standaard maten, maar ook in speciale formaten als een mat op maat te bestellen! De schoonloopmat is bedoeld voor buiten gebruik en kan geleverd worden met uw eigen tekst of logo en wordt altijd op maat voor u gemaakt.

Een Borstelmat kan zelfs tot op de millimeter nauwkeurig op maat worden gemaakt en kan bijvoorbeeld aan de hand van een mal gezaagd worden. Op deze manier kunnen we ook Borstelmatten op maat leveren voor in een tourniquet of andere uitsparing. Voor meer informatie gaat u naar onze pagina over de schoonloopmat op maat.

Droogloopmat op maat

Naast een schoonloopmat op maat kunt u er ook voor kiezen om een droogloopmat op maat te bestellen. Een droogloopmat is een mat op maat die binnen wordt gebruikt om het vocht van de schoenzolen te lopen en is in veel verschillende kwaliteiten te bestellen.

Zo kunnen we droogloopmatten op maat leveren met uw eigen logo of tekst of kunnen we een droogloopmat in een speciale vorm leveren. Zo zijn er niet enkel vierkante of rechthoekige matten op maat beschikbaar, maar kunnen we ook ronde of driehoekige matten leveren. Andere vormen kunnen natuurlijk ook. Dat is wat wij noemen een op maat gemaakte mat!

Wanneer een droogloopmat op maat met rand geleverd moet worden, houd dan rekening met een productiemarge van maximaal 5%. Indien uw mat op maat zonder rand geleverd dient te worden dan is het mogelijk om deze groter aan te leveren zodat u de mat ter plekke op de juiste maat kan snijden. U kunt dit ook door ons laten doen, maar wel adviseren wij om het op maat snijden van een mat op locatie te doen. Ook het uitsnijden van (kleine) hoeken behoort tot de mogelijkheden van een mat op maat.

Elke deurmat kan precies op maat worden gemaakt en bij de voordeur worden geplaatst.

afb. 1 Elke deurmat kan precies op maat worden gemaakt en bij de voordeur worden geplaatst.

Voordeur mat op maat

Indien u op zoek bent naar een mat op maat voor bij uw voordeur dan is de kans groot dat deze mat verzonken/verdiept in de vloer komt te liggen. Om een zo goed mogelijke keuze te maken is het verstandig om eerst goed te meten hoe groot de mat op maat voor de voordeur moet worden.

Daarnaast is het mogelijk om een mat met dubbele rug aan te schaffen voor extra stevigheid in de put. Vaak zal een voordeur mat op maat groter worden geleverd dan de exacte maat die u nodig heeft. Dit komt doordat er wordt gewerkt met een productiemarge en we er op deze manier voor kunnen zorgen dat de mat sowieso niet te klein zal worden geleverd.

Mat op maat snijden

Het eerste dat u moet doen is de put zeer goed meten. Naast een rolmaat heeft u een rechte lat en een scherp Stanleymesje nodig. Op de achterkant van de mat kunt u, na goed meten, aftekenen waar er gesneden dient te worden. Vervolgens legt u de lat op de juiste positie en snijdt u met het mes langs de lat.

Indien u heeft gekozen voor een mat op maat met logo, houd er dan rekening mee dan u het logo in het midden van de mat houdt. U kunt zowel links als rechts van het logo meten hoeveel centimeter u overhoudt en uitrekenen hoeveel centimeter u aan beide kanten weg moet snijden.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van bovenstaande dan staan wij voor u klaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur – 17:00 uur. U kunt ons bereiken op 088 – 888 50 50 en via het offerteformulier hiernaast.

Deze mat wordt ter plekke op maat gesneden.

afb. 2 Deze mat wordt ter plekke op maat gesneden.

Ook een deurmat op maat bestellen?

Wilt u een deurmat op maat laten maken met eigen logo, tekst of ontwerp? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt binnen 1 werkdag een reactie!