Maatwerk voor uw mat mogelijk Deskundig advies
Jarenlange ervaring
Altijd een ontwerp vooraf Snelle communicatie
Via telefoon en e-mail
Stoffering mogelijk Breed assortiment
Kwaliteit staat voorop!
Alle soorten matten Maatwerk
Formaat, kleur en vorm
Speciale vormen mogelijk Hoge klanttevredenheid!
Door goede service!
Milieumat HD

Milieumat HD

VANAF:

Prijs op aanvraag

Gewicht 1,8 kg/m²
Randen 20 mm
Rugmateriaal 100% nitril rubber
Rugdikte 0,9 mm
Randdikte 1,9 mm
Pool 100% Polyamide 6
Vloeistof opname 1-2 l/m²
Brandgedrag EN 13501-01
Offerte aanvragen
Milieumat

Milieumat

VANAF:

Prijs op aanvraag

Gewicht 1,9 kg/m²
Randen 10 mm
Rugmateriaal 100% nitril rubber
Rugdikte 0,9 mm
Randdikte 1,9 mm
Pool 100% High Twist Nylon
Vloeistof opname 2-3 l/m²
Brandgedrag EN 13501-01
Offerte aanvragen

Wat is een milieumat?

De milieumat is binnen de motorsport geïntroduceerd om bodem- en watervervuiling ten gevolge van lekkende brandstoffen en olie te voorkomen. Deze matten voorkomen vervuiling aan het circuit en het milieu door het tegengaan van onnodige lekkage in de grond. Deze milieumatten zijn verplicht te gebruiken bij het sleutelen of stallen van het motorvoertuig in het rennerskwartier of daar waar er extra risico’s zijn bij het lekken van brandstof en/of olie zoals bij het toevoegen van brandstof.

Verschillende motorsportorganisaties in Nederland zoals De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en Motorsport Organisatie Nederland (MON) verplichten hun leden om tijdens wedstrijden gebruik te maken van een milieumat. Internationaal verplicht het Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM), de overkoepelende organisatie van nationale motorrijdersverenigingen milieumatten, (environmental mat) bij trainingen en wedstrijden.

Bij de vergunningverlening vanuit de gemeenten staat ook vaak vermeld dat circuithouders/evenementhouders de verplichting hebben en er op moeten toezien dat er gebruik wordt gemaakt van milieumatten. Bij de organisatie van wedstrijden in de motorsport is het voor de deelnemers dus verplicht om milieumatten onder hun motor, kart of ander voertuig te hebben liggen.

Deze milieumatten moeten voldoen aan een aantal eisen zoals een opnamefunctie en een scheurvaste rug die geen schadelijke stoffen door laat. Daarnaast dient de motor volledig op de milieumat geplaatst te worden. Dit houdt in dat er rekening gehouden moet worden met de afmeting van de milieumat wanneer deze wordt aangeschaft.

Wij kunnen u voorzien in milieumatten van verschillende kwaliteiten. Onze milieumatten kunnen worden gebruikt als milieumat voor de motor, kart, motorcross, etc. welke voldoen aan de nationale en internationale regels. Deze milieumatten kunnen wij per stuk voorzien van sponsering, naam en nummer.

Drie eisen Milieumat motor

Zoals hierboven ook al aangegeven is het voor deelnemers aan wedstrijden in de motorsport verplicht om een milieumat te gebruiken. Hiermee wordt het milieu beschermd tegen lekkage van schadelijke stoffen zoals olie en brandstof. De milieumat moet voldoen aan drie eisen waaronder het formaat, een rug die niet vloeistof doorlatend is en een minimale vochtopname van één liter vloeistof per vierkante meter.

Afmetingen milieumat

Een stelregel is dat een motorvoertuig zoals een motor volledig op de milieumat dient te komen.
Minimaal geldt dat een milieumat voor solo machines 160×100 centimeter moet zijn en dat motoren met zijspan een milieumat met een minimaal formaat van 160×200 centimeter moeten hebben. Kleinere motoren hebben minimaal een milieumat nodig van 160×75 centimeter.

Bij ons is het mogelijk om de gehele milieumat op maat te ontwerpen en te laten maken.
Wenst u uw eigen milieumat te ontwerpen in een speciaal formaat of speciale vorm, ook dit is mogelijk! Hierbij houden we wel rekening met de minimale vereisten van de motorsport organisaties.

Wij kunnen zelfs een milieumat XL leveren! Onze milieumatten hebben een maximale afmeting van 200×700 centimeter of 240×500 centimeter! Vraag naar de mogelijkheden bij onze klantenservice.

Opnamevermogen milieumat

Milieumatten dienen naast de afmeting ook de gelekte vloeistof vast te houden. Een eenvoudig doek gemaakt van PVC of een plaat is niet geschikt omdat vloeistof hier niet in blijft zitten. Stelregel is dat de milieumat minimaal 1 liter vloeistof per vierkante meter moet kunnen vasthouden. De KNMV heeft een iets zwaardere eis van 1,5 liter per vierkante meter.

Scheurvaste rug en niet vloeistof doorlatend

De milieumat moet sterk genoeg zijn om een motor te kunnen dragen op zijn standaard zonder dat de mat gaat scheuren. De ondergrond van een circuit is niet altijd egaal en hard. Zelfs op zand dient de mat niet te gaan scheuren als er kracht op de milieumat wordt gezet. Vloeistoffen mogen nimmer door eventuele gaten in de milieumatten gaan. Het is daarom aan te bevelen om een milieumat van goede kwaliteit aan te schaffen.

milieumat voor de motor van A&D Logomat B.V.

afb. 1 milieumat voor de motor van A&D Logomat B.V.

Kies uw kwaliteit milieumat
Persoonlijk advies nodig? Bel onze klantenservice!
Persoonlijk advies
Onze medewerkers vertellen u graag meer over onze verschillende soorten matten.
Stuur een bericht
Whatsapp chat!
Of bel onze klantenservice
088 - 888 5050
ma t/m vr van 09.00 uur - 17.00 uur

Gepersonaliseerde milieumatten

Milieumat met rijdersnummer, teamnaam en sponsoring

Bij A&D Logomat koopt u eenvoudig uw custom milieumat met uw naam, rijdersnummer, teamnaam of sponsor. Deze custom milieumatten voldoen aan alle internationale eisen en kunnen zelfs per stuk geheel naar eigen wens gepersonaliseerd worden.

prijzen gepersonaliseerde milieumatten

A&D logomat kan zowat elk gewenst formaat milieumat maken. We hebben gunstig geprijsde standaard formaten, maar we kunnen ook tegen een toeslag speciale formaten milieumatten maken.

Solomachines

– Maat: 160 x 115 cm
– Prijs: €270,67 inc. BTW

Machines met zijspan

– Maat: 160 x 200 cm
– Prijs: €418,13 inc. BTW

Kleinere machines

– Maat: 160 x 75 cm
– Prijs: €156,80 inc. BTW

Milieumat Yamaha, milieumat KTM, milieumat Ducati

Het maakt niet uit welk merk u prefereert of rijdt, wij kunnen voor u de milieumat personaliseren! Een bedrukte milieumat draagt niet alleen bij aan het milieu, maar ook aan uw eigen vindbaarheid en uitstraling. Bij het maken van de milieumat dienen de logo’s aangeleverd te worden en geeft u aan dat u het recht heeft om gebruik te mogen maken van de aangeleverde logo’s. Wanneer u geen rechten heeft om bepaalde logo’s te gebruiken kan het voorkomen dat wij bepaalde logo’s niet op matten mogen zetten door afspraken van bepaalde merken met bepaalde leveranciers.

Beschikbare kleuren voor gepersonaliseerde milieumat

A&D Logomat is gespecialiseerd in het maken van gepersonaliseerde milieumatten in twee verschillende professionele kwaliteiten.

Milieumat: Beschikbaar in 70 super mooie heldere standaard kleuren.
Milieumat HD: Fullcolour geheel over de mat waarbij lijnen van 4 mm zichtbaar zijn.

Wij zijn dik tevreden over de matten en we gebruiken ze nog altijd. Ik probeer ze soms aan de man te brengen maar men haakt af om de prijs. Er zijn matten te koop die maar de helft kosten, maar dat is rommel. Maar het verkoopt blijkbaar wel.

Redactie: Matten zijn geleverd op 15-11-2019 en het citaat is van 8-2-2022

Wist u dat?

Een liter gemorste olie tot wel twintig jaar later nog verantwoordelijk kan zijn voor het ondrinkbaar maken van 1,6 miljoen(!) liter grondwater?

Technische gegevens milieumat A&D logomat

Onze milieumatten zijn niet alleen van professionele kwaliteit, ze zien er ook nog eens zeer goed uit en voldoen aan alle eisen van de KNMV, MON en FIN. Zo beschikken onze milieumatten over een antislip nitril rubberen rug waardoor onze milieumatten scheurvast zijn en goed op hun plek blijven liggen. Daarnaast zijn onze milieumatten door hun rubberen rug wasbaar tot wel 60 graden!

Er zijn twee verschillende kwaliteiten milieumatten leverbaar en beide beschikken ze over de nitril rubberen rug. De Milieumat beschikt over een vloeistofopname van 2 a 3 liter per vierkante meter. Deze vloeistofopname is ruimvoldoende volgens de regelgeving van alle organisaties. De Milieumat HD beschikt over een vloeistofopname van 1,1 liter wat voldoende is op basis van de regelgeving van Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM).

Milieumat HD

Materiaal rug: nitril rubber
Absorberend materiaal: Velour 1,1 liter per vierkante meter

Milieumat

Materiaal rug: nitril rubber
Absorberend materiaal: Nylon 7 mm 2 tot 3 liter per vierkante meter

Onderhoud van de milieumat

De milieumatten met een rubberen rug zijn scheurvast en hebben een zeer lange levensduur. Zo heb je jaren profijt van één milieumat. De milieumat wordt op het circuit vies door modder en olie. De milieumat is dusdanig sterk dat deze met een hogedrukreiniger (op enige afstand) schoongemaakt kan worden. Doe dit dan wel in de aangewezen afspuitlocaties om het milieu niet te belasten. Niet wasbare milieumatten dienen na gebruik afgeleverd te worden op de daar aangewezen milieulocaties onder vermelding van “oliehoudende stoffen”.

Andere benamingen voor milieumat

Een milieumat is bij de motorliefhebber niet alleen bekend onder de term milieumat, maar kan ook herkend worden onder de naam motormat of pitmat.

Offertes en designs voor milieumatten

Indien u op zoek bent naar een milieumat dan kunnen wij geheel vrijblijvend een offerte voor u opstellen. Daarnaast is het mogelijk dat wij een design voor uw milieumat maken zodat u kan zien hoe uw milieumat er ongeveer uit kan komen te zien. Hiervoor maken wij gebruik van onze standaard kleuren.

Indien u graag een offerte en/of een design zou willen ontvangen dan hebben we de volgende gegevens van u nodig;
• (Bedrijfs)naam
• Factuur- en verzendadres
• Afmeting mat
• Het design/logo in PDF- of EPS-bestand

Wij zullen dan zo snel mogelijk voor u aan de slag gaan.

Eisen en bronnen

Zoals te lezen is, zijn er verschillende eisen aanwezig met betrekking tot milieumatten. Deze eisen zijn nogmaals te lezen en in te zien door onderstaande bronnen te raadplegen.

Nationale en internationale regels betreffende milieumatten
Minimale afmeting volgens de regels van het FIM
– solo machines 160×100 cm en 160×200 cm voor de motoren met zijspannen.
– Voor het raceklassement Speedway, Long Track and Grass Track is het formaat 160×75 cm.
– Dikte milieumat: 5 mm
– opnamevermogen: minimaal 1 liter
Minimale afmeting volgens de regels van het KNMV
– Afmeting: Solo machines 160 x 150 centimeter en motoren met zijspannen 160 x 200 centimeter.
– Opnamevermogen: ongeveer 1,5 liter olie per vierkantenmeter
Minimale afmeting volgens de regels van het MON

Kies uw kwaliteit milieumat

Onze deurmatten liggen o.a. bij:

Op dinsdagmiddag bestelde ik een deurmat bij Logomat zonder gekeken te hebben naar de levertijd. Ik heb toen telefonisch contact met ze gehad en ze beloofden dat de mat dezelfde dag nog verstuurd zou worden. De volgende ochtend om half 10 werd de mat al bezorgd. Wat een super goede service en ook de mat ziet er heel mooi uit. De volgende bestelling doe ik zeker weer bij A&D Logomat!
Facebook reviewPeter Dirksen, Facebook Review
Mat was een cadeautje voor iemand. Ze is zeer blij met de mat! Goede kwaliteit en bij het regelen een goede service!
Facebook reviewMireille Bathoorn, Facebook Review
Zeer tevreden! Vriendelijk contact en snelle service.

Facebook reviewAdmira Softic, Facebook Review
Al heel wat jaren laten we onze bekende kreet “wij rollen voor u de rode loper uit” bij A&D logomat onze entreemat maken. Natuurlijk zijn ze na een paar jaar aan vervanging toe maar ze geven een goede service voor een correcte prijs. Ze zijn ook nog eens aardig! Goeie lui uit Twente.

Facebook reviewWalle Tempelman, Facebook Review
De logomatten zien er strak uit en er is door A&D goed meegedacht en geadviseerd. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, zeker een aanrader! -Belsimpel
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsBerber Boonstra, Google Review
Deurmat met logo ziet er superstrak uit en ook de communicatie om aan onze wensen tegemoet te komen was uitstekend.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsTwan Salimans, Google Review
De geleverde droogloopmatten (2) in zwart werd door ze voorzien van een automerklogo en uitgevoerd in prachtige warme kleuren.

Ben er blij mee!! Een aanrader deze firma!

Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsPeter van der Veen, Google Review
Ik heb voor mijn kapsalon een mat besteld met mijn logo erop, super blij mee. Het is heel mooi geworden!
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsBarbershop& Kapsalon Kamal, Google Review
Super mat. Prima service, fijn contact. Heel blij mee. Met de prijs ook.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsIngrid Klumper, Google Review
Prima service en goede prijs kwaliteit verhouding. #thumbsup #paarseloper
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsToerisme Rijssen-Holten, Google Review
Meerdere borstelmatten gekocht. GROTE voordeel t.o.v. Hornbach etc. is dat de borstelmat bij A&D Logomat 90 cm breed zijn, en dit is de standaard breedte van buitendeuren in nieuwbouw. De borstelmatten van Hornbach etc. kosten hetzelfde of zelfs meer, maar zijn 10 cm smaller! Ook binnenmatten besteld. Doen perfect hun werk en zijn mooi op maat.

Zeer tevreden over de levering/service/advies/prijs van alle matten die ik heb besteld.

Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsMarc Wouters, Google Review
Op zoek naar een deurmat met logo…Dat blijkt nog niet zo simpel, meerdere offerte’s aangevraagd maar A&D Logomat sprong er met kop en schouders bovenuit! Sowieso qua prijs maar (weet ik nu) maar ook qua service en niet te vergeten de mat zelf! Echt fantastisch ziet deze mat eruit en er wordt ook goed met je meegedacht over hoe je logo het beste tot zijn recht komt! Ik ga zeker de gegevens bewaren om in de toekomst nog eens gebruik te maken…
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsMier Steevens, Google Review
Geweldige mat! Echt topkwaliteit.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsThomas Pessers, Google Review
Blij met de mat! Bedankt
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsArthur Verwoerd, Google Review
Voor het nieuwe pand van RTL autoservice een deurmat met logo besteld. We mochten zelfs aan de zaak komen om er één uit te zoeken. Hij is prachtig geworden! Geweldige service!
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsOna Pots, Google Review
Onze logomat is binnen ziet er super uit. Bedankt A&D Logomat team ???
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsJohannes Kangus, Google Review
Ik heb gebeld met de vraag of ik voor de opening van mijn kledingwinkel nog een bedrukte logomat kon krijgen. Ondanks dat het erg kortdag was hebben ze er alles aan gedaan om de mat voor de opening hier te krijgen. Er werd mij zelfs nog aangeboden een tijdelijke mat te brengen mocht de bedrukte mat niet op tijd zijn. Dit was niet nodig want het is A&D Logomat gelukt de bedrukte mat op tijd klaar te krijgen. Topservice en de mat ziet er ook nog eens top uit, een aanvulling op mijn interieur. Bedankt voor de topservice. -The Mancave Nijverdal
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsBrandon Prinssen, Google Review
Prima en snelle afhandeling. Mooie mat.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsSimson Tapijt, Google Review
Bij het bestellen van onze logomat heb ik goede service ontvangen. Er werd goed advies gegeven welke kleuren het beste op de mat zouden passen.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsRampie, Google Review
A&D Logomat is een erg fijne partner om mee samen te werken. De producten die zij leveren zijn van hoge kwaliteit en de klantenservice staat altijd klaar om te helpen.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsStephano Linger, Google Review
Topkwaliteit, mooie kleuren op de mat. Keurige prijzen. Alleen levertijd zou iets sneller mogen, maar dat is geen noemenswaardig probleem.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsFrans Slot, Google Review
Mat ziet er keurig uit, inmiddels is de tweede binnen. Keurige afhandeling, precies geleverd op genoemde tijdstip. Al met al zeer tevreden.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google Reviews R. van der Veer, Google Review
Perfect geholpen en een snelle levering. De mat is zo geworden zoals wij het graag willen zien.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsFrank Nijhuis, Google Review
Stomerij van Boordt in Driebergen heeft een Logomat en die is al heel lang heel mooi, we zijn er blij mee.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsJoke Hald, Google Review
Keurig geregeld en zelfs de mat erin gesneden. Ik zeg topservice.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsBrian Hudepol, Google Review
prima contact en prima service.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsMarije Heidi, Google Review
Goeie kwaliteit en goeie service, aanrader!
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google Reviews HY Mirza, Google Review
Snelle nette levering. Mat van goede kwaliteit.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsTjah Dinge, Google Review
Correcte levering, geen moeite teveel.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsArnold Labohm, Google Review
Goede communicatie en mooie mat geleverd. Dankjewel!
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsMcali01, Google Review
Zeer tevreden over onze logomat. Top kwaliteit en uitstekend meedenkend personeel. Complimenten!
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsPaul Tekce, Google Review
Wij hebben al geruime tijd een deurmat met logo in ons pand van A&D Logomat. Goede kwaliteit en zelfs even keurig erin gelegd door de heren.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google Reviewsvincent groothedde, Google Review
Prima service! Goede kwaliteit.
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google Reviews Sylvia Pauw, Google Review
Prachtige entree! Goed ingeschat op afstand! Kleur en materiaal is top!
Onze klanten waarderen A&D Logomat B.V. op Google ReviewsKirstin Poort, Google Review