Milieumatten bestellen en bedrukken

Wat is een milieumat?

De milieumat is binnen de motorsport geïntroduceerd om bodem- en watervervuiling ten gevolge van lekkende brandstoffen en olie te voorkomen. Deze matten voorkomen vervuiling aan het circuit en het milieu door het tegengaan van onnodige lekkage in de grond. Deze milieumatten zijn verplicht te gebruiken bij het sleutelen of stallen van het motorvoertuig in het rennerskwartier of daar waar er extra risico’s zijn bij het lekken van brandstof en/of olie zoals bij het toevoegen van brandstof.

Milieumat

Milieumat

VANAF:

156,80

Gewicht 1,9 kg/m²
Randen 10 mm
Rugmateriaal 100% nitril rubber
Rugdikte 0,9 mm
Randdikte 1,9 mm
Pool 100% HTN
Vloeistof opname 2-3 l/m²
Brandgedrag EN 13501-01
Milieumat HD

Milieumat HD

VANAF:

156,80

Gewicht 1,8 kg/m²
Randen 20 mm
Rugmateriaal 100% nitril rubber
Rugdikte 0,9 mm
Randdikte 1,9 mm
Pool 100% Polyamide 6
Vloeistof opname 1-2 l/m²
Brandgedrag EN 13501-01

Verschillende motorsportorganisaties in Nederland zoals De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en Motorsport Organisatie Nederland (MON) verplichten hun leden om tijdens wedstrijden gebruik te maken van een milieumat. Internationaal verplicht het Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM), de overkoepelende organisatie van nationale motorrijdersverenigingen, milieumatten (environmental mat) bij trainingen en wedstrijden.

Bij de vergunningsverlening vanuit de gemeenten staat ook vaak vermeld dat circuithouders/evenementhouders de verplichting hebben en er op moeten toezien dat er gebruik wordt gemaakt van milieumatten. Bij de organisatie van wedstrijden in de motorsport is het voor de deelnemers dus verplicht om milieumatten onder hun motor, kart of ander voertuig te hebben liggen. Deze milieumatten moeten voldoen aan een aantal eisen zoals een opnamefunctie en een scheurvaste rug die geen schadelijke stoffen door laat. Daarnaast dient de motor volledig op de milieumat geplaatst te worden. Dit houdt in dat er rekening gehouden moet worden met de afmeting van de milieumat wanneer deze wordt aangeschaft.

Wij kunnen u voorzien in milieumatten van verschillende kwaliteiten. Onze milieumatten kunnen worden gebruikt als milieumat voor de motor, kart, motorcross, etc. en voldoen aan de nationale en internationale regels. Deze milieumatten kunnen wij per stuk voorzien van sponsoring, naam en/of nummer.

Drie eisen milieumat motor

Zoals hierboven ook al aangegeven is het voor deelnemers aan wedstrijden in de motorsport verplicht om een milieumat te gebruiken. Hiermee wordt het milieu beschermd tegen lekkage van schadelijke stoffen zoals olie en brandstof. De milieumat moet voldoen aan drie eisen: het formaat, een rug die niet vloeistof doorlatend is en een minimale vochtopname van één liter vloeistof per vierkante meter.

Afmetingen milieumat

Een stelregel is dat een motorvoertuig zoals een motor volledig op de milieumat dient te komen. Minimaal geldt dat een milieumat voor solo machines 160×100 centimeter moet zijn en dat motoren met zijspan een milieumat met een minimaal formaat van 160×200 centimeter moeten hebben. Kleinere motoren hebben minimaal een milieumat nodig van 160×75 centimeter.

Bij ons is het mogelijk om de gehele milieumat op maat te ontwerpen en te laten maken. Wenst u uw eigen milieumat te ontwerpen in een speciaal formaat of speciale vorm, ook dit is mogelijk! Hierbij houden we wel rekening met de minimale vereisten van de motorsport organisaties.

Wij kunnen zelfs een milieumat XL leveren! Onze milieumatten hebben een maximale afmeting van 200×700 centimeter of 240×500 centimeter! Vraag naar de mogelijkheden bij onze klantenservice.

Opnamevermogen milieumat

Milieumatten dienen naast de afmeting ook de gelekte vloeistof vast te houden. Een eenvoudig doek gemaakt van PVC of een plaat is niet geschikt omdat vloeistof hier niet in blijft zitten. Stelregel is dat de milieumat minimaal 1 liter vloeistof per vierkante meter moet kunnen vasthouden. De KNMV heeft een iets zwaardere eis van 1,5 liter per vierkante meter.

milieumat voor de motor van A&D Logomat B.V.

afb. 1 Milieumat voor de motor 100 x 200 cm

Scheurvaste rug en niet vloeistof doorlatend

De milieumat moet sterk genoeg zijn om een motor te kunnen dragen op zijn standaard zonder dat de mat gaat scheuren. De ondergrond van een circuit is niet altijd egaal en hard. Zelfs op zand dient de mat niet te gaan scheuren als er kracht op de milieumat wordt gezet. Vloeistoffen mogen nimmer door eventuele gaten in de milieumatten gaan. Het is daarom aan te bevelen om een milieumat van goede kwaliteit aan te schaffen.

milieumat voor de motor van A&D Logomat B.V.

afb. 2 Milieumat HD 100 x 200 cm

Gepersonaliseerde milieumatten

Milieumat met rijdersnummer, teamnaam en sponsoring

Bij A&D Logomat koopt u eenvoudig uw gepersonaliseerde milieumat met uw naam, rijdersnummer, teamnaam of sponsor. Deze gepersonaliseerde milieumatten voldoen aan internationale eisen van de motorsport en kunnen zelfs per stuk geheel naar eigen wens gemaakt worden.

Prijzen gepersonaliseerde milieumatten

A&D Logomat kan bijna ieder gewenst formaat milieumat maken. We hebben gunstig geprijsde standaard formaten, maar we kunnen ook met een toeslag speciale formaten milieumatten maken. Hieronder worden de prijzen opgenomen van de standaard formaten. De prijzen zijn gebaseerd op afname per stuk. Bij afname van meerdere matten voor een team ontvangt u een korting op de gehele bestelling. Vraag ook naar de mogelijkheid van sponsoring. A&D Logomat wil ook uw sponsor worden. We bieden een gereduceerd tarief aan wanneer ons logo op uw mat mag komen te staan. Vraag naar de mogelijkheden bij het aanvragen van een offerte.

We printen designs op twee kwaliteiten die zich in de loop der jaren hebben bewezen op effectiviteit en duurzaamheid. De prijs voor beide kwaliteiten is hetzelfde.

Milieumat

Kenmerk Eigenschap
Gewicht 1,9 kg/m²
Randen 10 mm
Rugmateriaal 100% nitril rubber
Rugdikte 0,9 mm
Randdikte 1,9 mm
Vocht absorptie 2 – 3 l/m²
Pool High Twist Nylon (HTN)
Brandgedrag EN 13501-01

160 x 75 cm
160 x 115 cm
160 x 200 cm

€156,80
€270,67
€418,13

Milieumat HD

Kenmerk Eigenschap
Gewicht 1,8 kg/m²
Randen 20 mm
Rugmateriaal 100% nitril rubber
Rugdikte 0,9 mm
Randdikte 1,9 mm
Vocht absorptie 1 – 2 l/m²
Pool 100% Polyamide 6
Brandgedrag EN 13501-01

160 x 75 cm
160 x 115 cm
160 x 200 cm

€156,80
€270,67
€418,13

Milieumat Yamaha, milieumat KTM, milieumat Ducati

Het maakt niet uit welk merk u prefereert of rijdt, wij kunnen voor u de milieumat personaliseren! Een bedrukte milieumat draagt niet alleen bij aan het milieu, maar ook aan uw eigen vindbaarheid en uitstraling. Bij het maken van de milieumat dienen de logo’s aangeleverd te worden en geeft u aan dat u het recht heeft om gebruik te mogen maken van de aangeleverde logo’s.

Beschikbare kleuren voor gepersonaliseerde milieumat

A&D Logomat is gespecialiseerd in het maken van gepersonaliseerde milieumatten in twee verschillende professionele kwaliteiten.

Milieumat: beschikbaar in 70 super, mooie, heldere, standaard kleuren. Milieumat HD: fullcolour RGB kleuren geheel over de mat waarbij lijnen van 2 mm goed zichtbaar zijn

A&D Logomat print logo’s op milieumatten op verzoek van de opdrachtgever. De opdrachtgever geeft aan toestemming te hebben voor het gebruik van het logo.
Wij behouden ons het recht voor om dit te controleren. A&D Logmat heeft met diverse merken afspraken gemaakt voor het gebruik van het logo.

“Wij zijn dik tevreden over de matten en we gebruiken ze nog altijd. Ik probeer ze soms aan de man te brengen maar men haakt af om de prijs. Er zijn matten te koop die maar de helft kosten, maar dat is rommel. Maar het verkoopt blijkbaar wel.”

matten zijn geleverd op 15-11-2019 en het citaat is van 8-2-2022

Technische gegevens milieumatten
A&D Logomat

Onze milieumatten zijn niet alleen van professionele kwaliteit, ze zien er ook nog eens zeer goed uit en voldoen aan alle eisen van de KNMV, MON en FIN.
Zo beschikken onze milieumatten over een antislip nitril rubberen rug waardoor onze milieumatten scheurvast zijn en goed op hun plek blijven liggen. Daarnaast zijn onze milieumatten door hun rubberen rug wasbaar tot wel 60 graden!

Er zijn twee verschillende kwaliteiten milieumatten leverbaar en beide beschikken ze over de nitril rubberen rug. De Milieumat beschikt over een vloeistofopname van twee a drie liter per vierkante meter. Deze vloeistofopname is ruim voldoende volgens de regelgeving van alle organisaties. De Milieumat HD beschikt over een vloeistofopname van 1 tot 2 liter per vierkante meter, wat voldoende is op basis van de regelgeving van Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM).

Offertes en designs voor milieumatten

Indien u op zoek bent naar een milieumat dan kunnen wij geheel vrijblijvend een offerte voor u opstellen. Daarnaast is het mogelijk dat wij een design voor uw milieumat maken zodat u kan zien hoe uw milieumat er uit kan komen te zien. Hiervoor maken wij gebruik van onze standaard kleuren.

Indien u graag een offerte en/of een design zou willen ontvangen dan hebben we de volgende gegevens van u nodig;
• (Bedrijfs)naam
• Factuur- en verzendadres
• Afmeting milieumat
• Het design/logo in PDF- of EPS-bestand

Wij zullen dan zo snel mogelijk voor u aan de slag gaan.

Wist u dat?

Een liter gemorste olie tot wel twintig jaar later nog verantwoordelijk kan zijn voor het ondrinkbaar maken van 1,6 miljoen(!) liter grondwater?

Onderhoud van de milieumat

De milieumatten met een rubberen rug zijn scheurvast en hebben een zeer lange levensduur. Zo heb je jaren profijt van één milieumat. De milieumat wordt op het circuit vies door modder en olie. Onze milieumatten zijn dusdanig sterk dat deze met een hogedrukreiniger (op enige afstand) schoongemaakt kan worden. Doe dit dan wel in de aangewezen afspuitlocaties om het milieu niet te belasten. Niet wasbare milieumatten dienen na gebruik afgeleverd te worden op de daarvoor aangewezen milieulocaties onder vermelding van “oliehoudende stoffen”.

Andere benamingen voor milieumat

Een milieumat is bij de motorliefhebber niet alleen bekend onder de term milieumat, maar kan ook herkend worden onder de naam motormat of pitmat.

Eisen, regelgeving en bronnen

Zoals te lezen is, zijn er verschillende eisen aanwezig met betrekking tot milieumatten. Deze eisen zijn nogmaals te lezen en in te zien door onderstaande bronnen te raadplegen.

Nationale en internationale regels betreffende milieumatten
Minimale afmeting volgens de regels van het FIM
– solo machines 160×100 cm en 160×200 cm voor de motoren met zijspannen.
– Voor het raceklassement Speedway, Long Track and Grass Track is het formaat 160×75 cm.
– Dikte milieumat: 5 mm
– opnamevermogen: minimaal 1 liter
Minimale afmeting volgens de regels van het KNMV
– Afmeting: Solo machines 160 x 150 centimeter en motoren met zijspannen 160 x 200 centimeter.
– Opnamevermogen: ongeveer 1,5 liter olie per vierkantenmeter
Minimale afmeting volgens de regels van het MON

Onze deurmatten liggen o.a. bij:

 • Superstrak

  "Superstrak"

  Deurmat met logo ziet er superstrak uit en ook de communicatie om aan onze wensen tegemoet te komen was uitstekend.

  Twan Salimans

 • Goede service

  "Goede service"

  Bij het bestellen van onze logomat heb ik goede service ontvangen. Er werd goed advies gegeven welke kleuren het beste op de mat zouden passen.

  Rampie

 • Een aanrader!

  "Een aanrader!"

  De geleverde droogloopmatten (2) in zwart werd door ze voorzien van een automerklogo en uitgevoerd in prachtige warme kleuren. Ben er blij mee!! Een aanrader deze firma!

  Peter van der Veen

 • Goede kwaliteit

  "Goede kwaliteit"

  Wij hebben al geruime tijd een deurmat met logo in ons pand van A&D Logomat. Goede kwaliteit en zelfs even keurig erin gelegd door de heren.

  vincent groothedde