ARTIKEL

Schraapmat

Hiermee loopt u het vuil niet meer binnen!

Een schraapmat is een deurmat voor buiten die bedoeld is om het ergste vuil onder de schoenzolen weg te schrapen en er hierdoor voor te zorgen dat het meeste vuil achter blijft in de mat en niet meegelopen wordt naar binnen. De meeste mensen kennen de Schraapmat onder een andere en meer bekende naam, namelijk de Borstelmat.

Mogelijkheden

De Schraapmat heeft tal van mogelijkheden en wordt gezien als (een van de) beste matten die er op de markt te vinden is. Door zijn stugge borstels en zijn gewicht is de mat erg goed in waar hij voor bestemd is en blijft hij ook zeer goed op zijn plek liggen.

Schraapmat borstelmat gepersonaliseerd voor Willem2

afb. 1 Schraapmat borstelmat gepersonaliseerd voor Willem2

Specificaties

De schraapmat weegt plusminus 15kg per vierkante meter en is leverbaar in 16 verschillende kleuren. De mat wordt gemaakt door pvc-profielen aan elkaar te koppelen door middel van een staaldraad dat strak wordt getrokken. Deze pvc-profielen zijn plusminus 15mm hoog en hierin worden plukjes nylon 6,6 (polyamide) getuft die dienstdoen als borstels. Deze borstels hebben een hoogte van plusminus zeven millimeter, waardoor de totale hoogte van de Schraapmat ongeveer 22mm zal zijn.

Er kunnen in totaal, per Schraapmat, vier kleuren worden gebruikt. Een als achtergrondkleur en drie als logokleuren. Indien u benieuwd bent naar de mogelijkheden van deze kleuren dan verwijzen wij u graag naar onze kleurenpagina

Zowel het eind- als aanloopprofiel (indien gewenst) zijn gemaakt van aluminium. Deze zijn indien gewenst ook leverbaar in zwart.

Gewicht

Het gewicht van de Schraapmat is dermate hoog dat we adviseren de mat uit meerdere delen te (laten) maken wanneer de mat een grotere oppervlakte heeft dan 4,5 vierkante meter. Groter kán wel, maar is erg moeilijk hanteerbaar.

Combinatie

De schraapmat is, zoals gezegd, een buitenmat. Deze Schraapmat wordt soms binnen in de entree gehanteerd, maar is eigenlijk een mat voor buiten gebruik. Vaak wordt er een combinatie aangeschaft. Een Schraapmat met daarbij een extra mat die binnen in het pand wordt neergelegd. Deze tweede mat zal dan fungeren als de droogloopmat.

Door gebruik te maken van deze combinatie van matten zorgt u ervoor dat bezoekers de schoenzolen zo goed mogelijk schoon- én drooglopen! Voornamelijk in de herfst- en winterperiode is het hebben liggen van kwalitatief goede binnen- en buitenmatten van belang. Zowel de Schraapmat en onze binnen kwaliteit matten zijn van professionele kwaliteit en dragen bij aan zowel de hygiëne als de veiligheid van uw pand, ivm de antislip functie.

Schraapmat voor thuis

Indien u op zoek bent naar een Schraapmat voor thuis dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken namelijk over de ADMat Borstelmat in het formaat 90 x 60cm, perfect voor nieuwbouw! Deze Schraapmat beschikt standaard over een aanloopprofiel aan de voorzijde van de mat en is beschikbaar in zowel zwart als bruin.

Deze mat is ideaal voor bij de voor- of achterdeur. Door het u-profiel dat zich aan de achterzijde van de mat bevindt kan deze mat gemakkelijk tegen het deurkozijn aan worden gelegd. Deze schraapmat is eenvoudig te bestellen via onze website. Aangezien we deze mat op voorraad hebben, is deze mat zeer snel te leveren!

Ook een deurmat met tekst bestellen?

Wilt u een deurmat op maat laten maken met eigen logo, tekst of ontwerp? Vraag dan hier een offerte aan en u ontvangt binnen 1 werkdag een reactie!